Дизельні машини вперше програли електромобілям із продажу в Європі

20.01.2022 р.

Наші новини

За підсумками грудневого продажу електромобілі вперше випередили автомобілі з дизельними двигунами на ринку Західної Європи. Такі дані наводить Automotive News з посиланням на підрахунки аналітиків із Schmidt Automotive Research: вони стверджують, що різниця в обсягах реалізації між цими двома групами перевищила 2%.

Електромобілі зайняли понад 21% європейського ринку в грудні, причому, за деякими оцінками, їхня популярність порівняно з 2020 роком подвоїлася. Таке різке зростання аналітики пов'язують одразу з декількома факторами, серед яких як зусилля влади щодо популяризації батарейного транспорту (субсидії та розвиток інфраструктури), так і збільшення асортименту електромобілів. З іншого боку, згадується підвищення рівня екологічної усвідомленості серед європейців.

У своїх підрахунках аналітики враховували і Норвегію, яка офіційно до Євросоюзу не входить, але водночас у відсотковому співвідношенні автопарк країни включає найбільше електромобілів. Schmidt Automotive Research стверджує, що найпопулярнішою електричною маркою в Європі стала Tesla, на другому місці електромобілі від Volkswagen.

Падіння продажів дизельних машин пояснюють планомірним зниженням популярності цього виду палива — поштовхом став гучний Дизельгейт 2015 року, а також кризою автомобільної галузі через дефіцит мікроелектронних компонентів.

У вересні європейський авторинок вже відзначився подібним досягненням, проте йшлося про «особистий» залік серед конкретних моделей. Найпопулярнішою в Європі тоді стала Tesla Model 3, яка змогла обійти з продажу навіть бюджетні Renault Clio та Dacia Sandero.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей