Електромобілі Tesla з процесорами від AMD мають запас ходу менший, ніж з Intel

21.01.2022 р.

Наші новини

Нові Tesla Model 3 з медіасистемою та навігацією на базі процесорів AMD Ryzen мають запас ходу на 3,5% менше, ніж їхні попередники з Intel Atom. Про це повідомляє портал InsideEVs.

У середньому запас ходу електрокарів знизився на 22 кілометри — до 602 кілометрів. Teslascope поділився скріншотом від покупця нової Model 3 з Австралії, в якому Tesla повідомила його про зміни в автомобілі і він повинен був погодитись з ними для підтвердження доставки машини.
На думку ресурсу, не всі модифікації та варіанти складання автомобілів будуть із зменшеною дальністю ходу. Видання привело випадок знайомого покупця Tesla Model 3 з MCU 3 від AMD, який не мав а ні наклейки на автомобілі, а  ні оповіщення онлайн.

І хоча зміни незначні, нова Tesla Model 3 отримала менший діапазон ходу, ніж попередня модель. Для Model 3 RWD з 18-дюймовими колісними дисками дистанція поїздки скоротилася (за циклом WLTP) на 11 кілометрів, до 626 кілометрів, для Model 3 LR AWD з 19-дюймовими дисками - на 12 кілометрів, до 602 кілометрів, 20-дюймовими дисками – на 20 кілометрів, до 547 кілометрів.

Першими процесори від AMD компанія Tesla встановила на старші електрокари Model S та Model X. Водночас кросовер Model Y, який одержав оновлений процесор одночасно з Model 3, лише виграв у запасі ходу – від 26 до 34 кілометрів (залежно від версії). Запас ходу цього кросовера тепер варіює від 514 до 565 кілометрів.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей