Оновлена Tesla Model S: штурвал замість керма та запас ходу 836 км

28.01.2021 р.

Наші новини

Компанія Tesla презентувала оновлений ліфтбек Model S. Автомобіль, що випускається з 2012 року, трохи змінився зовні, отримав абсолютно новий салон і суттєво додав у динаміці та запасі ходу.

Власне, зовні новинку можна відрізнити тільки по невеличких деталях. Наприклад, з'явилися нові бампери, нова оптика, нові колісні диски, а замість хромованого декору тепер використовуються акценти в матовому чорному кольорі. В цілому, електрокар став виглядати суворіше.

Але всередині все набагато цікавіше. Седан отримав абсолютно новий салон. Найбільша несподіванка - штурвал, який замінив рульове колесо. Подібні рішення можна зустріти на болідах Формули-1. Це може бути ознакою того, що автомобіль оснастили більш чутливою системою кермування, оскільки робити багато обертів таким штурвалом навряд чи буде зручно.




Ба більше, вертикальний центральний дисплей мультимедіа замінили на горизонтальний, завдяки чому загальна архітектура передньої панелі стала більше нагадувати салони молодших моделей 3 та Y. Водночас розмір тачскріна не змінився - як і раніше, він становить 17 дюймів.


Його доповнює невеликий дисплей, розташований на традиційному місці панелі приладів. Нарешті, між передніми сидіннями для задніх пасажирів з'явився ще один опційний монітор. Також для новинки доступний тризонний клімат, бездротова зарядка для всіх пасажирів, підігрів усіх крісел, керма, лобового скла і т.д.


Нарешті, Tesla Model S зазнала також технічних оновлень. Топові версії відтепер мають назви не Performance, а Plaid і Plaid +. Вони оснащуються трьома електромоторами замість двох. Це абсолютно нові агрегати, головна відмінність яких полягає в тому, що вони не перегріваються на відміну від старих аналогів. Іншими словами, максимальна потужність тепер доступна завжди, а не на короткий час, після чого електрокару потрібно вистигати. Відтак,  загальна потужність трьох двигунів версії Plaid становить 1020 к.с., віддача версії Plaid + перевищує 1100 к.с. З новими моторами Plaid та Plaid + можуть розганятися до 60 миль/год (97 км/год) за 1,99 секунди, а максимальна швидкість обох версій становить 322 км/год. У першому варіанті запас ходу становить 627 км, а у другому - колосальні 836 км.


Поява нових модифікацій призвела до того, що Tesla Model S Long Range стала базовим, а не топовим варіантом. Її запас ходу становить 662 км, а до 100 км/год такий електрокар розганяється за 3,1 секунди.

Разом з Model S оновився і кросовер Model X. Він отримав майже ідентичний салон, але у технічному плані змінився менше. Про нього читайте окремо у наступному матеріалі.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей