Samsung допоможе Tesla з безпілотними автомобілями

27.01.2021 р.

Наші новини

Компанії Samsung і Tesla разом працюють над новітнім процесором, призначеним для майбутніх поколінь електромобілів на автопілоті. Зараз бортові комп'ютери електрокарів Tesla працюють на 14-нанометровому чіпі, але в майбутньому вони отримають процесор у 5 нанометрів, який забезпечить суттєве зростання продуктивності, пише Gizmochina.

Наразі новітній 5-нм чіп знаходиться на початковому етапі досліджень і розроблення, цим займається підрозділ Samsung Foundry. У процесорі використаютьметод фотолітографії у глибокому ультрафіолеті Extreme Ultraviolet (EUV). Важливо відзначити, що у світі лише дві компанії можуть виробляти процесори методом Extreme Ultraviolet (EUV) - це Samsung та тайванська TSMC.

Варто відзначити, що це не перший раз, коли Samsung співпрацює з Tesla. Той самий 14-нанометровий процесор, яким Тесла зараз оснащує комп'ютери своїх авто, є розробкою корейської фірми. До речі, TSMC також співпрацює з Tesla, і раніше повідомлялося, що компанія буде виробляти для Tesla 7-нанометрові процесори.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей