Яким буде оновлений автопілот Tesla: більше маневрів, покращене виявлення статичних об`єктів

23.11.2021 р.

Наші новини

Видання Teslarati опублікувало інформацію щодо змісту релізу нової версії повного автопілота від Tesla - FSD Beta 10.5.Поки що версію 10.5 тестують на електромобілях співробітників компанії, а на машинах інших власників вона повинна з’явитися до кінця місяця.

Одна з головних переваг останнього оновлення - вміння електромобіля перестроюватися при наближенні до більш повільного автомобіля, що йде попереду. Раніше автопілот просто знижував швидкість, залишаючись у тому самому ряду. Загалом електромобіль тепер успішніше змінює смугу за рахунок збільшення можливого часу на гальмування в ситуаціях короткого маневру.

Ба більше, покращено систему виявлення та розпізнавання статичних об'єктів — дорожніх знаків, розмітки, дорожніх конусів. Це зроблено за рахунок навчання нейронних мереж на масиві з десятків тисяч відеокліпів та покращення точності системи порівняння на 4,5%, а запам'ятовування – на 10,4%.

Ще одним кроком уперед стало зменшення кількості випадків помилкового гальмування при виявленні пішохода, велосипеда чи мотоцикла завдяки покращеній системі розпізнавання об'єктів.

Tesla тепер добре відчуває межі дороги на крутих поворотах, що дозволяє їй вдало маневрувати. Також оновлення має більш просунуту логіку навігації, що дозволяє уникнути непотрібних з'їздів із маршруту та втрати курсу.

Щоб покращити безпеку, Tesla прораховуватиме ризики зіткнення, враховуючи об'єкти, що знаходяться поза полем зору її систем. Також автовиробник попрацював над системою розпізнавання об'єктів, що рухаються, і покращив алгоритм захисту учасників дорожнього руху.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей