Alfa Romeo вимушено перейменувала електричний кросовер Milano

17.04.2024 р.

Наші новини

Представлений нещодавно компанією Alfa Romeo електричний кросовер Milano буде перейменований на Junior. Фірма пішла на цей крок, щоб уникнути конфлікту з владою Італії, яка заявила, що застосування назви Milano порушує закон. Річ у тім, що випускати новинку Alfa Romeo вирішила не в Італії, а в Польщі.

Міністр промисловості Італії Адольфо Урсо раніше заявляв, що продукт під назвою Milano не можна випускати за межами країни. Це, на його думку, вводить покупців в оману та суперечить нормам закону, який забороняє видавати за італійські товари речі, вироблені поза Італією. Новинку ж назвали, власне, на честь Мілану –  відомого італійського міста, в якому була заснована Alfa Romeo в 1910 році.

Таким чином, на думку влади, автомобіль польського виробництва слід було б позбавити італійської назви або перенести його виробництва на батьківщину бренду. Водночас голова концерну Stellantis Карлос Таварес раніше заявив, що польський завод був обраний як місце виробництва для зниження роздрібної ціни електромобіля: виробництво в Італії змусило б фірму збільшити вартість приблизно на 10 тисяч євро.

У підсумку компанія вирішила не сперечатися і ухвалила рішення про заміну Milano на Junior. Стверджується, що ця назва теж була у списку попередніх варіантів для нової моделі, і, відповідно, заміна не викликала особливих проблем. Слово Junior компанія вже використовувала для доступної і тому дуже популярної моделі в другій половині 1960-х.

В офіційному повідомленні Alfa Romeo подякувала італійському уряду за увагу до новинки, спровоковану обговоренням Milano. Виробник зафіксував безпрецедентну кількість звернень до онлайн-конфігуратора кросовера, що навіть призвело до недоступності сайту протягом кількох годин.

Кросовер Alfa Romeo Junior / Milano стане першим електрокаром бренду. Для нього заготовлено два електромотори: стандартна версія отримає 156-сильний двигун, заряджена модифікація –  агрегат на 240 сил. Європейський продаж новинки стартує цієї осені.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей