Електроседан Nio ET7 з новою батареєю проїхав понад тисячу кілометрів на одній зарядці

18.04.2024 р.

Наші новини

Марка Nio оприлюднила результати випробувань седана ET7 із новою напівтвердотільною батареєю на дорогах загального користування. Седан проїхав трьома різними маршрутами, і на одному заряді він зміг проїхати від 1046 до 1070 кілометрів. Різницю в дистанції випробувачі пов'язали не лише зі специфікою конкретних доріг, а й з інтенсивністю використання «автопілота».

Далі електромобілю вдалося виїхати за маршрутом між Куньміном і Чжаньцзяном. Подолання дистанції зайняло приблизно 13 годин із середньою швидкістю 83,7 км/год при перепаді температур від 17,5 до 37 градусів тепла. Водночас близько 70% дороги (757 км) ET7 проїхав під керуванням електроніки. У випадку найкоротшої дистанції частка «автопілота» склала лише 37,6% або 394 кілометри.

Виробництво 150-кіловатних напівтвердотільних акумуляторів фірма Nio запустила у квітні і вже розсилає батареї своїми станціями заміни. Очікується, що нові акумулятори будуть доступні лише за схемою оренди, коли покупець купує електромобіль без батареї, а за використання енергоносія вносить щомісячну плату.

Нова 150-кіловатна батарея важить 676 кілограмів, що лише на 20 кілограмів важче за актуальну 100-кіловат-годинну АКБ. Для 653-сильного ET7 з такою батареєю заявлений запас ходу 705 кілометрів. Компанія планує представити оновлений електроседан на Пекінському автосалоні, оснастивши його, наприклад, комфортнішими кріслами, екранами для задніх пасажирів та покращеними динаміками. Змін технічної частини, крім нової батареї, не очікується.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей