Міжнародним автомобілем 2022 року став електричний Hyundai Ioniq 5

15.04.2022 р.

Наші новини

Переможцем премії World Car of the Year 2022 («Міжнародний автомобіль року — 2022», WCOTY) став компактний електричний кросовер Hyundai Ioniq 5. Журі у складі 102 суддів із 33 країн поставило йому більше балів (815), ніж співплатформному Kia EV6 (8) та електричному SUV Ford Mustang Mach-E (773).

Взагалі в рамках WCOTY-2022 Ioniq 5 виграв одночасно у трьох номінаціях — крім загальної, це "Найкращий електромобіль року" і "Найкращий дизайн року". Водночас в усіх категоріях конкурсу, окрім "Міського автомобіля року", перше місце дісталося електромобілям!

Переможці у номінаціях:

"Люксовий автомобіль року" — Mercedes-Benz EQS (EV);

"Спортивний автомобіль року" — Audi e-tron GT (EV);

"Електромобіль року" — Hyundai Ioniq 5 (EV);

"Міський автомобіль року" — Toyota Yaris Cross;

"Дизайн року" — Hyundai Ioniq 5 (EV).

За словами президента Hyundai Motor Чжехун Чанга, перемога Ioniq 5 у такому престижному конкурсі – велика честь, нагорода є зайвим підтвердженням, що компанія не дарма вклала стільки сил та коштів у створення модульної електричної платформи E-GMP, на яку спираються і Ioniq 5, та Kia EV6. E-GMP — виняткова з погляду просунутих технологій агрегатна база, а Ioniq 5 також має крутий дизайн і дуже просторий для свого класу салон, говорить Чанг.

Hyundai Ioniq 5 випускається із заднім або повним приводом. У першому випадку потужність становить 170 або 218 к.с., у другому — 232, 302 або 321 к.с. Передбачено три варіанти тягових батарей: ємністю 58 (запас ходу - 384 км за циклом WLTP), 72,6 (430-480 км) або 77,4 кВт*год (412-488 км).

Загалом на звання найкращого автомобіля у світі претендували 28 новинок авторинку. Машини — учасники WCOTY повинні відповідати декільком умовам: річний обсяг випуску — не менше 10 000 одиниць, ціна — нижча за рівень автомобілів класу люкс, присутність як мінімум на двох основних ринках (Китай, Європа, Індія, Японія, Корея, Латинська Америка, США) у період з 1 січня 2021 року до 30 березня 2022-го.

Торік переможцем у абсолютній категорії був також електромобіль – кросовер Volkswagen ID.4.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей