З молотка піде перший електричний гіперкар Aspark Owl, розроблений японцями

18.04.2024 р.

Наші новини

На онлайн-аукціоні SBX Cars виставлять на торги незвичайний гіперкар – це розроблене в Японії купе Aspark Owl, яке на момент дебюту його творці називали найдинамічнішим серійним автомобілем у світі. Загалом планується зібрати не більше 50 таких машин, а на торги виставлено перший екземпляр.

Японська фірма Aspark заявила про плани стати виробником одного із найшвидших автомобілів світу у 2017-му, а перший передсерійний прототип купе Owl показала двома роками пізніше. Купе оснастили чотирма електромоторами, що розвивали 2012 к.с. та 2000 Нм.




За розрахунками розробників, Owl здатний прискоритися до 60 миль на годину (96 км/год) за 1,69 секунд при максимальній швидкості 400 км/год. 2020-го це вдалося частково підтвердити на практиці: на дорожніх шинах електромобіль зумів набрати задану швидкість за 1,72 секунди. 2023-го гіперкар потрапив до Книги рекордів Гіннеса як електромобіль з найвищою середньою швидкістю на дистанціях 201 і 402 метри.




Біографія екземпляра, виставленого на продаж, не уточнюється. Також невідомі його пробіг та передбачувана вартість. Чорний кузов поєднується зі шкіряним салоном, виконаним у чорно-жовтій гамі та прикрашеним карбоновими вставками. Знаходиться Aspark Owl у Турині, де спочатку планувалося випускати гіперкари.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей